Skydda de försvarslösa djuren

Djur är extra utsatta för oss människors angrepp, därför är det viktigt att det är vi som ser till att skydda dem. Vi skaffar katter och hundar lite hur som helst och sedan tar vi inte konsekvenserna för att de växer upp och blir krävande eller så tröttnar folk helt enkelt. Sommarkatter är ett evigt problem där man tar till sig en lösspringande katt, gör denne beroende av mat och kärlek och sedan lämnas de kvar och får svälta ihjäl. Eller de som köper kattungar för att de är söta och ludna för att sedan tappa intresset när de vuxit upp.

Så skyddar vi våra djur

Lagförslag som tvingar oss att märka våra katter är absolut ett bra förslag, dessutom så skall man eller bör man kastrera sin katt direkt de blir könsmogna om man inte skall avla på dem. Vi tar då direkt ansvar för våra husdjur och motverkar att det föds en massa oönskade katter. Förslag om att katter ska registreras är något som Djurskyddsföreningen i alla fall förespråkar:

Organisationen Djurskyddet Sverige, som länge förespråkat att katter ska registreras precis som hundar, välkomnar förslaget.
– Detta är en seger för de mer än hundratusen hemlösa katter som utsätts för ett långdraget lidande, säger Sven Stenson, ordförande för organisationen.

Registreringar och kastrering är bara en bit på väg, det som krävs är att man är medveten om hur och varför det är viktigt att värna om våra husdjur. Personer måste veta om de kommer att ha möjlighet att undvara den tid som djuren behöver. Ett tecken på engagemang är genom att man köper alla de produkter som katterna behöver, som ett eget klösträd, leksaker och en egen bädd, läs mer om alla produkter som finns.