När katten behöver leka av sig

Kattägare vet att många av våra små älsklingar är några riktigt leksugna rackare. Även om busen kanske inte alltid uppskattas hos oss människor så är det viktigt att katterna stimuleras genom lek. Får de ofta chansen till att leka av sig så minskar också risken för att de ska förstöra andra saker i hemmet.

Leksaker som är designade och gjorda bara för katter kan ofta ha ett högre pris mot vad exempelvis andra leksaker för barn kostar. Något som kan kännas lite onödigt, om ens katt är av det busigare slaget och förbrukar några fjädervippor och småmöss per vecka. När det dessutom egentligen går precis lika bra att leka med en helt vanlig tygvante hämtad från hallen. Förstår våra katter verkligen att en liten tygmus ska föreställa en vanlig, levande mus? Troligtvis inte. Våra katter bryr sig alla mest om att få öva på att jaga. Oavsett om måltavlan blir gardintofsen eller en designad kattleksak. Eftersom att många katter tar sönder sina leksaker så fort kan den bästa lösningen vara, om man bryr sig om priset, att leta efter billiga leksaker online.

Leksakerna behöver tåla leken

Vad man behöver tänka på om man går efter priset, och letar efter leksaker till sin katt bland leksaker som egentligen inte är gjorda för katter, är att din katt troligtvis kommer att vara betydligt mer hårdhänt i leken mot vad barn är. Det gäller därför att leksaken antingen verkligen håller måttet eller att den inte gör någon skada om den skulle råka gå sönder. Att ge sin katt en tygpåse med torkade ärtor i kan bli jobbigt att städa, samtidigt som man gärna undviker att katten får något i halsen eller i magen som inte är bra.  Att ge sina katter vanliga leksaker betyder inte att man är elak mot sin katt, utan det är snarare när man börjar leva på detta sätt som det kan vara dags att tänka om.