Katter utlånas till råttproblem

Katter är riktiga mästare på att jaga och detta vill man i London ta vara på. Där har det nämligen kommit en ny app där man gratis kan få en katt hem till sig som jagar de råttor eller möss som man har problem med.

10379412-cat-and-rat

Den som har katt vet att katter älskar att leka med allt från garnnystan till gamla strumpor. Och denna lek har faktiskt inte bara ett underhållningssyfte, utan katterna tränar på leksakerna inför riktig jakt av fåglar, möss och insekter. För faktum är att kattdjuren är några av de främsta jägare som finns i djurriket. Katternas förmåga att jaga råttor, möss och andra smådjur har varit en av anledningarna till att vi människor haft katterna som våra husdjur. Vi människor har faktiskt fortfarande mycket nytta av katternas talang att jaga.

Låna en jagande katt

I Svenska Dagbladet kan man exempelvis läsa om en app som kan hjälpa Londonbor med musproblem att få hem en katt som kan styra upp situationen. Appen har utvecklats i ett samarbete mellan djurskyddsorganisationen Wood Green och ett städföretag. De ska tillsammans alltså komma tillrätta med problemet med råttor och möss som finns i London. Med den här nya appen får vem som helst gratis låna en herrelös katt, ända till dess att problemet med råttorna eller mössen är löst. När personerna får hjälp med gnagarna, får samtidigt katterna ett fosterhem för ett tag. Wood Green ser detta som väldigt positivt eftersom katterna då får chansen att komma från katthemmet ett tag.

Hoppas på adoption

Även städföretaget gynnas mycket av detta och redan har de fått massor av förfrågningar från kunder som vill att de ska ta med sig en katt när de kommer för att städa. Med hjälp av appen får man inte bara en slumpmässig katt utan alla katter presenteras med en livsberättelse och bilder så att kunden kan få välja. Även om lånet av katten är gratis får kunderna gärna skänka en slant till katterna och man hoppas även på att några av kunderna ska fatta så pass mycket tycke för katterna, att de väljer att adoptera dem efter att städproblemet är löst.